Elektromagneetveldtherapie

Vanaf mei 2012 zijn wij de enige in noord Nederland die werkt met de ener active magneetveld-therapie.

Na mijn massage opleiding kwam ik in contact met de ener active  een pulserende magneetveld-therapie. Het is dus zeker geen nieuwe behandelmethode, maar de combinatie met sportmassage is wel uniek. 


 Voor de behandeling maak ik vooral gebruik van de lage frequentie. Deze versnelt het herstel van het lichaam in geval van blessures en overbelasting. De zwelling in de cellen neemt af, waardoor meer ruimte voor zuurstof ontstaat. Op die manier is de cel instaat is zichzelf te herstellen van de elektrische storing die is ontstaan bij een blessure. Voor een massage leg ik kort de massage deken op het paard en na de massage vervolgens een volledige sessie om de afvalstoffen goed af te voeren

Het werkt veilig (door de accu) en pijnvrij (van buitenaf voelen de paarden niets). De magneten werken 15 cm om zich heen en gaan intensiever het lichaam in, veel dieper dus dan bij een gewone sportmassage. Daarnaast werkt de behandeling na afloop nog 8 uur door. Deze resultaten kunnen alleen met een sportmassagebehandeling niet bereikt worden.

 Klanten die tot nu toe gebruik hebben gemaakt van deze combinatiemethode zijn erg enthousiast:

"Hij is nog nooit zo ontspannen geweest tijdens een behandeling."
"Ze heeft nog nooit direct de eerste training zo makkelijk gelopen."
"Ik heb nu het gevoel gehad dat haar rug veel verder opbolde en dat ze me echt liet
zitten!"

De elektromagneetdeken is te gebruiken bij:
• Botbeschadigingen en breuken
• Pijnlijke en stijve spieren, met name in de rug
• Pees- en bandproblemen
• Chronische pijn
• Circulatieproblemen

Laag frequent pulserende magneetvelden versnellen het natuurlijke genezingsproces bij herstel van beschadigd celweefsel. Deze therapievorm is simpel en effectief en gebaseerd op de wetenschap dat menselijke en dierlijke organismen bestaan uit een grote hoeveelheid cellen die elektrisch functioneren. Als de elektrische spanning binnen een cel wegvalt, gaat de functie verloren en uit zich dat als een blessure.

Elektromagneetveldtherapie “reset” als het ware de rangschikking van de positief en negatief geladen deeltjes van de cellen en bevordert het zuurstofgebruik en de vochtdoorstroming, met als gevolg een sneller herstel.
Het therapeutisch effect van een behandeling werkt zo’n zes tot acht uur door. In het begin van de therapie kunnen daarom meerdere behandelingen per dag nodig zijn. Elektromagneetveldtherapie levert een directe pijnvermindering op en de genezingstijd van blessures wordt sterk verkort.

Voorkomen en genezen
De elektromagnetische-veld therapie bevordert de doorbloeding, verbetert de zuurstofvoorziening, activeert de botgroei en brengt balans in het vegetatieve zenuwstelsel.
Deze meervoudige werking maakt de elektromagnetisch-veld therapie uniek en deze therapie is niet alleen geschikt voor inzet bij herstel, maar ook bij het voorkomen van blessures.

Contra-indicaties:
Uit bovenstaande theorie blijkt dat elektromagnetische-veld een breed indicatiegebied heeft.
In alle gevallen waarbij een hoger activiteitsniveau van lichaamscellen gewenst is, kan de therapie worden aangewend of het nu gaat over slecht functionerende nieren, traag genezende botten of degenerende kraakbeenschijven in de rug, uitgebreid weefseltrauma of zenuwuitval.

Diezelfde theorie leert ons wanneer de toepassing niet geschikt is.
In geval van ontstekingen bijvoorbeeld kan magneetveldtherapie juist negatief werken waardoor de ontsteking geactiveerd wordt. Op dezelfde manier kan beredeneerd worden dat het niet verstandig lijkt magneetveldtherapie toe te passen in geval van tumoren, de tumorgroei zou juist geactiveerd kunnen worden.
Ook voor drachtige merries is de deken niet geschikt omdat de botgroei van het veulen gestimuleerd kan worden op een verkeerde manier.

Verder kunt u bij mij terecht voor ruitersportartikelen en homeopathische producten.  


 Sylvia nodigt u graag uit voor een paardensportmassage in combinatie met magneet- veld-therapie.